donderdag 23 februari 2012

Liebster Blog

Maar liefst 3 4 keer kreeg ik deze week het Liebster Blog stokje toegeworpen, van Huisje Creatief, Heli Handgemaakt, Le Jardin de Juliette en Punabella.  


Voor elk van jullie een individuele een welgemeende dankjewel, dankjewel, dankjewel en dankjewel!!

"Liebster" is een Duits woord wat zoiets betekent als liefste, favoriete, beste, en de Liebster Award is een soort van kettingbrief onder bloggers die het doel heeft om uitzonderlijke en groeiende blogs onder de aandacht te brengen. Er is geen evaluatiecomité of een formeel awardproces voor de Liebster, maar het is zelfs leuker - het is erkenning dat een ander je harde werken heeft gezien en waardeert.
De award wordt gegeven aan blogs met minder dan 200 volgers. Wanneer je zo'n award wint, geef je hem door aan 5 (of 6) andere blogs en hoop je dat zij dat ook doen.
 
 
Mijn eerste blogverjaardag komt er binnenkort aan. Een jaar vol virtuele ontmoetingen en leuke reacties.
Ook aan jullie dus, mijn 189 volgers, een welgemeende merci!

Ik gooi het stokje graag verder naar
My Lovely Life
Stikkelien
De Stoefferij
3n173
Poppie
-
-

dinsdag 14 februari 2012

To do: 4 x check

Gisteren nam ik een snipperdag. Zo eentje om de hele dag thuis te rommelen.
Ik had mezelf wel voorgenomen om niet tot kot in de dag in bed te blijven, of om de hele dag voor de pc door te brengen.
Goed begonnen, want om 9u30 was ik al gedoucht en had ik de strijk al klaar.
En ook de rest van de dag was ik vrij productief en kon ik maar liefst 4 items op mn to do lijstje schrappen (in de rechterbalk).
 
Ooit gaf ik M. een stoffen exemplaar van dit ritstasje, met wit als basiskleur. Niet zo evident in een handtas, dus vroeg ze me (al maanden geleden) of ik dat niet in toile ciree kon maken. Check.
 
 
 
Telkens ik verse lakens leg foeter ik op mezelf, de insteekflap is uitgescheurd en om een of andere reden komt het er niet van om die te herstellen.
Tot gisteren dus. Check. (Hier moet je het zonder foto stellen, een insteekflap van een dekbedovertrek stelt nu ook niet veel voor hé.)
 
 
Binnenkort is metekindje Trixie jarig. 2 jaar al wordt ze!
De dag van haar geboorte stopte ik om 16u stipt met werken, haalde haar grote broer van school, om ons dan naar het ziekenhuis te reppen. Ik zie het nog voor me, spannend wachten met hem in een grote lege kamer, waar mamzel enkele minuten later, kersvers, met haar mama en gevolgd door papa, binnengereden werd. Het lijkt gisteren wel!
En zo'n 2-jarige meid weet al goed wat ze wilt. Een tasje dus, om mee rond te zeulen, helemaal van haar alleen. Er past nog iets in, alleen weet ik nog niet goed wat.
Check.

 
Een tijdje geleden kocht ik een paspelvoetje, maar gisteren pas gebruikte ik het voor de eerste keer. Wat een droom om paspel mee te stikken, die brede gleufjes waar de paspel perfect in past! Ik kan het iedereen aanraden.
 
 
 
Als laatste, een nieuw lunchtasje om mee te nemen naar het werk. Al zou ik beter 'ontbijttasje' zeggen... want een lunch neem ik nooit mee, ontbijten daarentegen doe ik 'tussendoor' wel. Check.
(Ik eet zo goed als dagelijks grootkeuken, die best wel ok is.)
 
 

Een verwend nest hield me gezelschap, en als de vrouw des huizes thuis is, dan verliest hij me geen moment uit het oog en blijft hij liever binnen. Tja... :-)

Ik moet dat meer doen, zo'n snipperdag nemen!
-

zaterdag 11 februari 2012

Studio Stik: de buit

Gisteren was het weer zo ver, een avondje Studio Stik. Even wennen op vrijdagavond, maar het is nog zo plezant om op zaterdagmorgen nog een laatste stukje af te werken.
De editie van januari liet ik - wegens te druk - aan me voorbij gaan.
Mijn eerste 'SS' dus op de nieuwe locatie: gezien, getest en goedgekeurd! Overvloed aan ruimte en stevige tafels, dezelfde gezichten, evenveel geklets. Meer moet dat niet zijn!

Maar bon, de buit dus.
 

 

 
stof kersepitkussen: Koekepeertje
stofjes opbergzakje: De Banier
-
En deze bracht ik afgewerkt van thuis mee, voor het goede doel.
-

zaterdag 4 februari 2012

Voor en na...

Het werd maar es tijd om die kamer boven aan een make-over te onderwerpen...
Nee, dit was geen klus om zelf te klaren. Schilderen, tot daar, maar muren effenen en schuren, vlies hangen, ...
Toen de sneeuw gisteren neerdwarrelde, was de schilder aan zn laatste afwerkingen bezig.
Afwerken met plintjes, gordijn terug hangen en inrichten.
Dit wordt een dressing / strijk / logeerkamer.
De naai- en slaapkamer staan ook nog op de planning, gelukkig zijn die in minder erge staat dan deze kamer was, en kan ik die zelf onder handen nemen. Ooit...

Me happy*
-