zaterdag 16 februari 2013

Zeg mij eens...

what to do, to see and to eat in Londen?


Waar moeten we zijn voor een heerlijke lunch of diner?
Welke winkeltjes zet ik zeker op mn lijstje?
Welke buurt heeft je hart gestolen en moet ik zeker gezien hebben?
Maar ook, wat is overroepen en slaan we best over?

14 opmerkingen:

 1. Vermits de dochter een jaar in Londen heeft gestudeerd en ik haar regelmatig opzocht, heb ik wel een aantal ideeën. Vooral de leuke stoffenwinkels weet ik zitten en de niet-toeristische authentiek plekken.
  Alles hangt er natuurlijk van af wie je reisgezelschap is? Kinderen? Partner? Laat maar weten dan pas ik de lijst daaraan aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga met een vriendin, 3 dagen in mei.
  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. London staat ook nog op ons lijstje, dus ik hou deze tips in de gaten !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Londen wil ik ook heel graag naar toe maar is er nog niet van gekomen ( ik ben 13 , duueeeh ;)) Maar de winkel die ik daar zeker zou doen is de dr Martens store ! (ik hou van die schoenen ! ) ;)
  xxx
  Marie Lu
  www.marie-lu-devos.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. voor de 'handmade' adept : Brick lane en omgeving in 't weekend, vintage, original stuff en kraampjes worldfood.
  Camdentown zullen wsl wel kennen hé.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben net terug van London : eerste tripje en dus vooral verkennend. Ik ben wel benieuwd naar de stof-adresjes van de mevrouw hierboven.
  Wij vielen vooral voor de charme van nothing hill en covent garden. Eten kun je overal maar authentiek Brits lukt best in de pub : fish &chips!
  En natuurlijk kan een kijkje bij de Big Ben geen kwaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Idd Nothing Hill, Portobello Road en Covent Garden zijn heerlijk om te doen!
  Ook enkele musea zijn echt de moeite: British Museum (culturele geschiedenis van de hele wereld), The Globe (Shakespeare), Tate... Wat ook leuk is, is eens van punt a naar b gaan in zo'n rode dubbeldekkerbus ipv met de metro (ook leuk,hoor) want met zo'n bus die ,vrij goedkoop is, zie je echt heel veel van de stad. Waar je je bevindt en waarheen hij rijdt en welke stops hij neemt ... alles is netjes aangegeven en hij rijdt heel traag (wegens druk verkeer) dus je kan gezellig alles bekijken voor een spotprijs (ipv met zo'n dure sightseeing tourbus)!Zo kan nog wel een tijdje doorgaan want ik ben leerkracht Engels en I have to say: I looooove London :-) Heel wat beknopte info vind je op www.londonpass.com
  Ik ben benieuwd naar je wedervaren en ook héél jaloers!
  Veel plezier!
  ps: die stofadresjes wil ik ook wel eens te weten komen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lady Izzebel...check mijn "reisverslagje" eens http://prcoolstuff.blogspot.be/2012/11/magiclondon.html
  Dat restaurant Criterion moet je echt doen, als je gaat voor (ik denk) 19.30 kun je er een 3 gangen menu eten in een super kader...(het lijkt alsof je in een film decor zit) voor géén geld...ik denk iets van 30 pond...het is aan picadilly, dus echt midden in centrum, zo'n ouderwetse draaideur en je komt in een schitterend restaurant. Wij gaan er altijd eten als we in Londen zijn...
  Camden market vond ik ook schitterend en zalig...daar kan je ook spotgoedkoop eten, allemaal eetkraampjes en veel fikfak dingetjes...en hippe mensen...
  De klassiekers zoals buckingham en oxford street enz doe je natuurlijk ook en o ja, Top shop niet vergeten en eens window shoppen in Bond street ook niet vergeten...Modern Tate is ook tof...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor tussendoortjes (en dan niet naar de Mac) naar pret a manger - broodjes en sandwiches en drinken. Ideaal.
  En natuurlijk naar Liberty en een show.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. en shoppen voor geen geld in Primark, tegen Marble Arch!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Speciaal voor jou een entry over Londen aangemaakt op mijn blog:
  http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/2013/02/londen.html

  Daar vind je een aantal Londentips.
  Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oost-Londen blijft de favoriet - Columbia Road bloemenmarkt, Brick Lane, Sunday Up market, Spitalfields... (wordt wel erg druk soms) Maar als het een eerste tripje is vooral ook alle klassiekers aflopen - langs de rivier naar Tower bridge, Tate modern, Covent Garden,... En als het mooi weer wordt: Regent's park en Primrose Hill!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Voor stof is Walthamstow Market echt een aanrader! Buiten het centrum weliswaar maar de ene stoffenwinkel en stoffenkraam na de andere, gemiddeld aan 1 pond de meter! De Primark is een leuke kledingwinkel, maar ik zou niet naar de winkel in Oxford Street gaat maar naar die in het toffe winkelcentrum naast de Olympische site. En alls het mooi weer is moet je zeker es gaan picknicken in Sint-Jamespark en daarna uit nieuwsgierigheid door Bondstreet langs de chique Chanel en Armani winkels passeren... Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen